Acupunctuur - Wat is het?

Acupunctuur. Wat is het?

Acupunctuur is een geneeswijze, afkomstig uit de Chinese geneeskunde. In het kort kan acupunctuur helpen bij het herstellen van de balans in het lichaam. Het menselijk lichaam bestaat namelijk uit diverse energiestelsels, zoals de bloedsomloop, spijsvertering, ademhaling, zenuw- en hormoonstelsel. Als er binnen één of meer van deze stelsels een blokkade ontstaat, kan het lichaam die meestal niet zelf opheffen. Acupunctuur lost de blokkades op en zorgt ervoor dat de energie weer kan stromen.

Hoe werkt acupunctuur?

De acupuncturist werkt met minuscule naaldjes. Deze worden op specifieke plaatsen, ook wel acupunctuurpunten genoemd, aangebracht. Door de juiste punten te stimuleren, verdwijnen blokkades en kan de energie weer vrijuit stromen. Zo kan het evenwicht in het lichaam zich weer herstellen. Gemiddeld blijven de naaldjes zo’n twintig minuten zitten. Het prikken wordt door de meeste patiënten nauwelijks als pijnlijk ervaren.

Klachten

Acupunctuur is zinvol bij vele soorten klachten. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) van de Verenigde Naties beschrijft meer dan vijftig aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen, waaronder:

  • Pijn
  • Allergieën (voedsel, pollen et cetera)
  • Huidproblemen
  • Hoofdpijn
  • Stress

Lees meer over de klachten.

Afspraak maken

Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op via of via telefoon: 06 - 15243727, na 18:00 uur: 0487 532 110.